Dag 2

Skrivet 2011-07-19 Klockan 18:55:21

Jag tänkte inte att den här bloggen skulle bli någon matblogg där recepten och bilder blir det huvudsakliga. Sådana finns det massor av. Jag vill att det här ska bli en sorts dagbok, en mental språngbräda. Ett utrymme utanför mitt huvud som ska avlasta det svåra i att hålla sig till en "diet". Därför komme rjag främst fockusera på hur dagen har gått gällande matintag.

Vet inte exakt hur det ska gå till, men ska iaf försöka att betygsätta min dag på en tiogradig skala både gällande mat och motion. Har jag fuskat med maten och ätit godis, pasta eller liknande så blir självklart betyget lågt. Detsamma gäller motionen.

Detta hoppas jag ska ge motivation. När man börjar rada upp höga betyg flera dagar i sträck så blir det svårare att fuska, och således bryta den vackra sviten.

Dagens mat: 7 av 10.
Dagens motion: 5 av 10.

Denna betygsättning är min uppfattning av dagen. Problematiskt kanske du säger, då det blir lätt att fuska. men varför ska jag fuska med den? Jag vill absolut att den ska vara så rättvis och sann som möjligt för att den ska fylla sin funktion.

Betygsstegen då? Jag tänker mig att 10 av 10 symboliserar ett perfekt intag av protein och fett, och självklart inga kolhydrater. Sedan faller den skalan och när vi börjar hamna i botten så handlar dte som stora syder så som en godispåse eller chipsfrossande. I mitten så är maten hyfsat bra, inga större utsvävningar men kanske ett hårdbröd eller för långt mellan måltiderna, trots att maten varit hyfsad.


Dag 1

Skrivet 2011-07-18 Klockan 11:07:11

Idag är den första dagen av sista försöket. Peppen är enorm. Visserligen brukar den alltid vara det i början, för att sedan raseras och det resulteras i pizza, chips och cola.

Men inte den här gången!

Frukosten bestod av tre stekta ägg och sallad (isbergssallad, tomat, rödlök, fetaost, vitvinsvinäger och olivolja)


Diet

Skrivet 2011-07-15 Klockan 13:05:00

Hur ska då detta då gå till?

Jag kan det teoretiska hyfsat, så där ligger inte problemet. Problemet ligger i att jag inte gör det jag borde. Därför hoppas jag att en blogg ska hjälpa mig att få struktur, få överblick och få motivation.

Jag kommer följa LCHF. Eller, ungefär iaf. Kolhydraterna ska bort, men har lite svårt att äta så mycket fett som LCHF förespråkar. Ska försöka äta rätt fetter, och fylla på med protein och grönsaker. LCHFPV kanske man kan säga? Low Carb, High Fat, Protein and Vegetables.

Jag hoppas detta ska fungera. Eller, jag vet att det fungerar bara jag håller mig till det.
Motion skall självklart också bakas in i vardagen. Kommer inte börja köpa gymkort, ny motioncykel, skaffa personlig tränare eller dyra löparskor. Det är att bädda för en krasch. Jag ska istället få promenader och övningar i hemmet att bli vardag. Sedan, när jag börjar komma in i detta så kan man se vilken motion man trivs bäst med och i så fall då köpa gymkort eller liknande.

Just nu tror jag det viktigaste är att få bollen i rullning. Att bloggen är startad är ett första steg.

Nu är det dags för lunch, vilket består av en kycklinggryta med grönsaker. Bra saker!


Introduktion

Skrivet 2011-07-15 Klockan 12:42:59

Kampen har pågått så länge jag kan minnas. Ett ständigt stångande mot en vägg som inte velat röra sig en millimeter. En fysisk, och framförallt en psykisk kamp, som är så svår att vinna. Iaf för mig.

Jag har visserligen varit hyfsat fysikt aktiv. Hållit på med olika sporter under hela min uppväxt, och även i "vuxen" ålder. Men vikten har ändå alltid varit ett problem. Har tack vara andra färdigheter aldrig behövt ha någon superkondition eller smidighet. Den delen av livet har fungerat ändå. Jag har alltid varit i toppen av min årskull, en "sportkille" om ni så vill.

Men känslan att vara stolt över mig själv, och hur jag ser ut har aldrig infunnit sig.

Just nu vill jag bara kunna slappna av i publika sammanhang. Inte försöka dölja mig själv med kläder, i hopp om att ingen ska märka. Kunna slippa avslappnad i en soffa utan att fundera på hur magen ser ut från andra sidan bordet. Enkla saker som är så svåra. Självklara saker som är så onaturligt komplicerade.

Nu ska det lyckas, nu ska JAG lyckas.

Återkommer med hur jag ska lyckas med detta.


Välkommen till min nya blogg!

Skrivet 2011-07-15 Klockan 12:29:49RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!